Ajankohtaista

Päijännepurjehdus 2023

Kuten niin monesti aiemminkin, niin kisa purjehdittiin varsin vaihtelevissa olosuhteissa. Tuuli vaihteli täysin tyynen ja navakan välillä. Parhaiten olosuhteita kuvaa ehkä tilanne Vanhalta selältä. Kaksi venettä joiden välimatka noin kaksi sataa metriä purjehtivat täysin samaan suuntaan. Toinen kevyessä myötätuulessa ja toinen navakassa vastatuulessa. Myötäiseen takana purjehtinut oli Karoliina. Myöhemmin Heikki Ilolan kipparoima Karoliina joutui keskeyttämään kisan puolessavälissä kääntömerkillä Judinsalossa.
Heipsin jäsenet ottivat muutamia mitalisijoja.

FinnR 2 luokassa Juha Santalan Nina Charlotta II tuli kolmanneksi. FinnR 4 luokassa Kauko Kannisen Celavie tuli kuudenneksi. Urheiluveneiden luokassa Petri Hillbergin Eclipse seilasi toiseksi ja Auvo kipparina Anssi Lyden kolmanneksi. Auvo oli koko kilpailun nopein vene ja sai siis haltuunsa halutun Päijänneruorin.

Kilpailun palkintojenjaossa huomioitiin kahta purjehtijaa, jotka ovat olleet mukana kaikissa 50:ssä järjestetyssä Päijännepurjehduksessa. Kauko Kannista Heinolan pursiseurasta ja Ilkka Liljaa Jyväskylän veneseurasta. Onnittelut myös heille.

teksti: Vesa Kukkonen