Kilpailutoiminta


Etelä-Päijänne ranking

Tutustu viiden eri pursiseuran maisemiin ja tukikohtiin!

Eteläisen Päijänteen seurojen yhteistyössä järjestämä kilpailusarja, johon kuuluu viisi matkapurjehduskilpailua. Keskimäärin noin 50 venettä osallistuu vähintään yhteen EPR-osakilpailuun. Rankingpisteitä laskettaessa huomioidaan neljä parasta sijoitusta. Luokkien parhaat palkitaan ja kauden lopussa luovutetaan kiertopalkinto eniten rankingpisteitä keränneelle veneelle/kipparille.

Järjestäjät kannustavat erityisesti perhemiehistöjä ja sellaisia venekuntia, joilla ei ole aikaisempaa kilpapurjehduskokemusta osallistumaan tapahtumiin.

 

Heinolan Pursiseura järjestää kesä- heinäkuun vaihteessa Korea-Varpunen EPR-osakilpailun

 Kesän 2022 kilpailutuloksia: katso tästä

Linkki:  Kilpailukutsu 2023

Linkki: Ilmoittautumislomake 2023


Päijännepurjehdus

Suomen suurin sisävesillä purjehdittava kilpailu Päijännepurjehdus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1973. Kilpailussa purjehditaan Päijänne päästä päähän ja se starttaa joka toinen vuosi pohjoisesta ja joka toinen etelästä. Pohjoinen tukikohta on Juurikkasaari Jyväskylän Säynätsalossa ja eteläinen Padasjoen satama. Vuonna 2022-2023 koittaakin sitten mullistava 2- vuotinen kokeilu Päijännepurjehduksessa. Lähtö ja maali tulevat olemaan samassa paikassa ja puolivälissä Päijännettä, Judinsalossa käydään kääntymässä.

Heinolan Pursiseuran on perinteisesti ollut aktiivisesti edustettuina eri luokissa, ja kahminut joka vuosi reilusti voittoja ja palkintosijoja.

 

Linkki: Päijännepurjehdus


Yleistä

Finrating tasoitusluokitus on tälle kaudelle kokenut vain pientä kosmeettista muutosta. Taulukkovene osiosta pitäisi löytyä yleisempien venetyyppien mittaluvut automaattisesti ja kattavammin kuin aikaisempina vuosina.
Jos oma veneesi puutuu taulukosta, avomeripurjehtijoiden verkkosivuston kautta voi esittää pyynnön venetyypin lisäämisestä taulukkoveneisiin.

Jos haluat omalle veneelle tarkan mittaluvun, jossa purjepinta-ala ja muut osatekijät on
tarkkaan otettu huomioon, täytyy tilata erillinen Finrating todistus. Todistuksen tilaaminen
edellyttää Avomeripurjehtijoiden jäsenmaksun maksamisen, ja todistuksen käsittelymaksun maksamisen.

Huom! Aikaisempina vuosina hankitut Finrating todistukset pysyvät voimassa vain maksamalla vuotuisen Avomeripurjehtijoiden jäsenmaksun. Erillistä vuosimaksulaskua ei Avomeripurjehtijoiden toimesta lähetetä. Avomeripurjehtijoiden sivustolla on web-kauppa, jossa tämä käy kätevästi.

Lisää tietoa: avomeripurjehtijat.org/tasoituspurjehdus/
Purjehduksen kilpailusäännöt 2021-2024