Kilpailutoiminta

Kollarin kierto

Heipsin oma harjoituskisa Kollarin kierto on perinteisesti järjestetty kesäkuun alussa. Vuonna 2021 aikataulupäällekkäisyyksien vuoksi Kollarin kierto jäjestetään kokeiluna syyskuun alussa, lipunlaskun yhteydessä. Reitti alkaa Vasikkasaaren tukikohdasta ja kiertää Kollarin selällä kulloistenkin keliolosuhteiden mukaan päätetyn radan. Myös osallistuvien miehistöjen kokemuspohja otetaan radan suunnittelussa huomioon. Toivotamme kaikenlaiset miehistöt mukaan kesän avauspurjehdukseen.

Etelä-Päijänne ranking

Tutustu viiden eri pursiseuran maisemiin ja tukikohtiin!

Eteläisen Päijänteen seurojen yhteistyössä järjestämä kilpailusarja, johon kuuluu viisi matkapurjehduskilpailua. Keskimäärin noin 50 venettä osallistuu vähintään yhteen EPR-osakilpailuun. Rankingpisteitä laskettaessa huomioidaan neljä parasta sijoitusta. Luokkien parhaat palkitaan ja kauden lopussa luovutetaan kiertopalkinto eniten rankingpisteitä keränneelle veneelle/kipparille.

Järjestäjät kannustavat erityisesti perhemiehistöjä ja sellaisia venekuntia, joilla ei ole aikaisempaa kilpapurjehduskokemusta osallistumaan tapahtumiin.

Heinolan Pursiseura järjestää kesä- heinäkuun vaihteessa Korea-Varpunen EPR-osakilpailun

Tulokset :

EPR 2020:  https://heinolanpursiseura.fi/download_file/view/316/329

Linkki: Kilpailukutsu 2021

Linkki: Ilmoittautumislomake

Päijännepurjehdus

Suomen suurin sisävesillä purjehdittava kilpailu Päijännepurjehdus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1973. Kilpailussa purjehditaan Päijänne päästä päähän ja se starttaa joka toinen vuosi pohjoisesta ja joka toinen etelästä. Pohjoinen tukikohta on Juurikkasaari Jyväskylän Säynätsalossa ja eteläinen Padasjoen satama. Vuonna 2022-2023 koittaakin sitten mullistava 2- vuotinen kokeilu Päijännepurjehduksessa. Lähtö ja maali tulevat olemaan samassa paikassa ja puolivälissä Päijännettä, Judinsalossa käydään kääntymässä.

Heinolan Pursiseuran on perinteisesti ollut aktiivisesti edustettuina eri luokissa, ja kahminut joka vuosi reilusti voittoja ja palkintosijoja.

Linkki: Päijännepurjehdus

Yleistä

Finrating tasoitusluokitus on jälleen kokenut uudistuksen kaudelle 2021. Mittaluvut on
laskettu kansainvälisellä ohjelmalla tarkemmiksi, ja samalla tullut mukaan kolme
tuuliluokkaa, joissa kussakin on omat mittaluvut.
Taulukkovene osiosta pitäisi löytyä yleisempien venetyyppien mittaluvut automaattisesti.
Jos oma veneesi puutuu taulukosta, avomerilaivureiden verkkosivuston kautta voi esittää
pyynnön venetyypin lisäämisestä taulukkoveneisiin. Tämä on vuonna 2021 ilmainen
palvelu.
Jos haluat omalle veneelle tarkan mittaluvun, jossa purjepinta-ala ja muut osatekijät on
tarkkaan otettu huomioon, täytyy tilata erillinen Finrating todistus. Todistuksen tilaaminen
edellyttää Avomerpurjehtijoiden jäsenmaksun maksamisen, ja todistuksen käsittelymaksun
maksamisen.
Huom! Vuonna 2020 hankitut Finrating todistukset täytyy uusia vuodelle 2021, maksamalla
Avomeripurjehtijoiden jäsenmaksu, ja todistuksen uudelleenlaskentamaksu.
Avomeripurjehtijoiden sivustolla on web-kauppa, jossa tämä käy kätevästi.

avomeripurjehtijat / finrating