Etusivu » Uutiset » uutiset » Muutoksia katsastusvaatimusten kohtaan "HÄTÄMERKINANTOVÄLINEET".
 
Muutoksia katsastusvaatimusten kohtaan "HÄTÄMERKINANTOVÄLINEET".
10.02.2017 09:42

Uusittu otsikko "HÄTÄILMOITUSVÄLINEET/HÄTÄMERKINANTOVÄLINEET" painopisteen muuttuessa elektronisiin välineisiin.
Hätäilmoitusvälineiden uudet katsastusvaatimukset perustuvat Rajavartiolaitoksen tekemään tutkimukseen ja sen pohjalta tehtyyn ”APUA-Veneilijän hätäilmoitusopas” -suosituksiin. Opas julkistetaan VENE 17 -näyttelyssä.
Käytännössä aikaisemmin vaaditut varusteet täyttävät jatkossakin katsastusvaatimukset, mutta nyt vene voidaan katsastaa myös ilman, että siinä on pyrotekniikkaan pohjautuvia hätäilmoitusvälineitä, edellyttäen, että veneessä on korvaavia varusteita.

3-luokka, vaihtoehto A:
Matkapuhelin, säänkestävästi suojattuna, ulkosaaristossa suositellaan: kiinteästi asennettu VHF-DSC (ota huomioon radiolupa), sekä 1kpl led-soihtu varaparistoineen (vaihtoehtoisesti 2 kpl punasoihtuja)
Suositellaan lisäksi: 2 kpl punaisia laskuvarjoraketteja sekä 2 kpl punasoihtuja
3-luokka, vaihtoehto B:
2 kpl punaisia laskuvarjoraketteja ja 2 kpl punasoihtuja (vaihtoehtoisesti led-soihtu varaparistoineen) tai 4 punasoihtuja, tai 2 kpl punasoihtuja ja 1 kpl LED-soihtu
Suositellaan lisäksi: matkapuhelin, säänkestävästi suojattuna ja VHF.

4-luokka:
Suositellaan: matkapuhelin, säänkestävästi suojattuna, ja saaristossa led-soihtu varaparistoineen tai 2 kpl punasoihtuja

 

 

HUOM! Led-soihdun valmistajan ohjeissa tulee olla merkintä siitä, että se on tarkoitettu hätämerkinantolaitteeksi veneilyyn.