Etusivu » Tukikohdat

Tukikohdat

Vasikkasaari

Pursiseuran Vasikkasaaren tukikohta sijaitsee kaupungin läheisyydessä ja sinne pääsee myös autolla hevossaaren kautta ajamalla.

Tukikohdasta löytyy päärakennus, saunamökki, wc:t ja grillikatos.
Laiturissa on poijukiinnitys. Ajo-ohjeen ja kartan saat tästä.

Tukikohta on tarkoitettu jäsenten käyttöön sekä veneilijöille, joilla on jonkin Päijänteen alueen veneseuran perälippu.
Avaimen panttimaksu on 30 € ja vuotuinen käyttömaksu 60 €.

Käyttömaksu avaimettomilta jäseniltä ja vierailevilta veneilijöiltä on 10 €/venekunta/vrk.
Maksun perii joko majan isäntä tai kävijä maksaa omatoimisesti tukikohdasta tai tästä saatavalla  pankkisiirrolla maksun seuran tilille.

Vasikkasaari3

Kallioissaari

N61° 28.183´, E25° 20.692´

Kallioissaari on pieni saari Vähä-Ohjon vieressä ja Virmailan saaren pohjoispuolella.
Heinolasta Heinäsaaren venelaiturista on matkaa Kallioisiin 24,8 M ( 46 km, suuntaan 309 astetta ).

Saaresta löytyy mökki, sauna, "kirkko" aittarakennus, wc - varastorakennus ja grillikatos.
Veneiden kiinnitykseen on kolme eri laituria, eripuolilla saarta.
Veneet kiinnitetään peräpoijuihin.

Ajo-ohjeen laitureihin ja varoitukset kivistä löydät karttakuvasta tästä.

Tukikohdat ( Vasikkasaari ja Kallioissaari ) on tarkoitettu HeiPS:n jäsenten käyttöön, sekä veneilijöille joilla on jonkin Päijänteen alueen veneseuran perälippu.

Kallioissaaren osalta noudatetaan Päijänteen vesistön seurojen yhteisiä pelisääntöjä

kallioinen_3

kallioisten_kivet

Saaren pohjoispuolen kivikot näkyvät hyvin.

kallioinen1

Yhteiset pelisäännöt:

Vene-, purjehdus- ja järvipelastusseurojen lipun alla purjehtivat, katsastetut alukset miehistöineen ovat tervetulleita vieraita muiden seurojen avoimiin saaritukikohtiin.
Seurat nimeävät tukikohtansa joko vain jäsenilleen tai avoimiksi (Kallioinen on avoin).

Muille kävijöille tiedotetaan käytännöstä ystävällisesti ja ohjataan näitä liittymään seuroihin saadakseen palveluja.

Vierailijoiden velvollisuutena on maksaa 10 euron venekohtainen palvelumaksu, mikäli jäävät tukikohtaan ja käyttävät siellä esimerkiksi saunaa tai keittokatosta. Maksu on tarkoitettu kattamaan polttopuu- ja muita huoltomenoja.
Puiden käytössä suositellaan säästäväisyyttä.
Käynti ja maksut kuitataan vieraskirjaan.

Käyttömaksukuitin saat tästä.
Lyhyet pysähdykset ilman palvelujen käyttöä ovat maksuttomia.

Kallioissaaressa ei ole järjestettyä jätehuoltoa, joten kaikki veneilijät huolehtivat omista roskistaan. Veneilijät vievät tuomansa roskat ja jätteet pois saaresta. Siivoa jälkesi ja jätä tukikohta sellaiseen kuntoon että seuraavien vierailijoiden / veneilijöiden on mukava tulla.

Vieraat kunnioittavat isäntäseuran määrittämiä sääntöjä ja toimintatapoja. Näistä ilmoitetaan ilmoitustauluilla.

Heinolan Pursiseuran hallitus toivoo jäsenistönsä noudattavan yhteisiä pelisääntöjä vieraillessaan muiden seurojen tukikohdissa. Vastaavasti toivomme tietysti myös muiden seurojen jäsenten noudattavan samoja pelisääntöjä vieraillessaan meidän tukikohdassamme.