Etusivu » Jaostot » Turvallisuustoimikunta

14.12.2011 07:59

11.1.2016

Juhani Syrjänen, turvallisuusvastaava, telakka- ja satamapäällikkö

Sauli Ylitalo, turvallisuusvalvoja, kiinteistöpäällikkö, kiinteistöjaoksen pj.

Hannu Ilonummi, turvallisuusvalvoja, Kallioissaaren majaisäntä

Matti Tapanainen, turvallisuusvalvoja, Vasikkasaaren majaisäntä

Turvallisuussuunnitelma

Seura on laatinut ja hallitus on hyväksynyt ”työkalukseen” turvallisuussuunnitelman. Siihen liittyvät myös Juniorityönturvallisuussuunnitelma ja Purjehduskilpailujen järjestämisohje, liite A.

Turvallisuustoimikunta

Turvallisuustoimikunta pyrkii edistämään seuran toimintaa turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Arvioidaan mahdollisia vaaroja ja riskejä, jotka liittyvät sukellustoiminnan, kilpailutoiminnan, tukikohtien, satamalaitureiden ja telakka-alueen käyttöön. Turvallisuutta uhkaavaa vaaraa ei seuratoiminnassakaan pystytä aina kokonaan poistamaan. Silloin kyse on vaaran vähentämisestä ja sen sietämisestä, mikä veneilyssä joskus saattaa tulla eteen kelle tahansa. Turvallisuussuunnitelman riskikartoituksessa pyritään löytämään keinoja, joilla kukin veneilevä jäsen voi itse vaikuttaa ja varautua tai vähentää vaaralle alttiiksi joutumista.

Turvallisuustoimikunnan keskeisiä tehtäviä ovat mm.

Majaisännät huolehtivat veneilykauden alussa, että tukikohtien turvallisuuteen liittyvät asiat ovat kunnossa talven jäljiltä. Tehtävänä on huolehtia myös, että päivittäiset tukikohtien käyttöön liittyvät turvavälineet ovat paikallaan ja tarkastettu kuten sammuttimet, ensiapuvälineet, pelastusrenkaat laitureilla ja että laiturien portaat on asennettu paikoilleen.

Mökeissä palovaroittimien tulee olla paikoillaan ja patterit vaihdettu, varoitin testattu. On myös hyvä tarkastaa, että ohjeet ovat kunnossa ja kaasulaitteet toimivat.

Toimikunta suorittaa vuotuiset toimintapaikkojen turvallisuustarkastukset ja laatii tarkastusraportin, jonka lähettää seuran hallituksen käsittelyyn. Seuran kaluston ja kiinteän omaisuuden inventaarion toimikunta suorittaa tietyin väliajoin vahinkotapausten varalle.

Turvallisuusvastaava päivittää suunnitelmat kerran vuodessa ja huolehtii toimintaohjeet toimintapaikoille.